Landstede Groep

“Toen Jara op de basisschool een advies voor vmbo-kader/vmbo-theoretische leerweg kreeg was het best even zoeken. Bij het Morgen College worden de twee leerwegen in een ‘dakpan brugklas’ gecombineerd. En met zo’n 600 leerlingen is het de kleinste vmbo-school in de regio.  Nadat we op een open dag zijn wezen kijken was de keuze snel gemaakt.”

“Inmiddels zit Jara zit in de tl-klas T3B, een klas met 22 leerlingen. Het kleinschalige en persoonlijke van de school heeft Jara geholpen het beste uit zichzelf te halen. Vrij snel werd op het Morgen College vastgesteld dat Jara dyslexie heeft. Hier heeft zij handvatten voor gekregen. Ze wordt goed ondersteund waardoor ze nu goed door de tl-opleiding loopt.”

“De klas van Jara heeft twee mentoren. Elke ochtend starten zij met een mentorles, waarbij de mentoren elkaar afwisselen. Zo starten ze de dag met een bekend gezicht. Ik heb het gevoel dat mijn kind gezien wordt op school. Ook voor de ouders zijn de lijntjes kort. Als ik een vraag heb kan ik de mentor bellen. Ook krijgen we regelmatig een nieuwsbrief en kunnen we cijfers en roosters zien in de app Magister. Ik vind het heel fijn dat het Morgen College korte lijntjes heeft en kleinschalig is. Zo gaat mijn kind niet op in de massa.”