Jij staat bij ons centraal

Het is belangrijk dat jij de school kiest die bij jou past. Dit is typisch Morgen College:

• Leren op Maat

Je mag aan vakken waar al goed in bent minder tijd besteden. Dan hou je meer tijd over voor de vakken waar je meer moeite mee hebt. Je maakt dus zelf je keuzes, in overleg met je mentor.

• Talent in Zicht

Doe je vmbo basis of kader? Dan krijg je 8 uur in de week een praktijkvak. Tijdens de praktijklessen maak je je kennis met alle profielen. Je doet opdrachten en loopt mee met beroepen en in bedrijven.

• Dagstart met je mentor

Elke schooldag begin jij de dag om 08.55 met je mentor (Op Oriënt start je om 08.50 uur). Tijdens de dagstart bespreek je van alles. Bijvoorbeeld hoe de dag gisteren is geweest of aan welke vakken je meer of minder tijd gaat besteden.

• Levensecht leren

Misschien weet je nog niet wat je later wilt gaan doen. Op het Morgen College leer je veel in de praktijk bij bedrijven. Hierdoor ontdek jij wat jij leuk vindt en waar je talenten liggen.

• Combinatieklassen

In de brugklas werken we met combinatieklassen voor basis/kader en kader/tl. Als je goede cijfers hebt, kun je zo gemakkelijk doorstromen naar een hoger niveau.

• Kader-excellent

Doe je vmbo kader, maar wil en kun je meer aan? Dan kun je vanaf leerjaar 3 naar kader-excellent. Je volgt de praktijkvakken en doet voor de kernvakken (Nederlands, wiskunde en Engels) examen in de theoretische leerweg. Zo heb je een stevige basis voor een vervolgopleiding in het mbo.

• tl-TOP

Wil je na de theoretische leerweg naar de havo? Kies dan voor tl-TOP. Om de overstap naar de havo gemakkelijker te maken, besteden we extra aandacht aan de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde.

• Techniekclass

Hou je van techniek en wil je hier graag meer over leren? Met 2 lesuren in de week extra techniek ga je bijvoorbeeld aan de slag gaat met een eigen barbecue lassen, je eigen kast ontwerpen en maken of een skelter motoriseren.

• Sportclass

2 lesuren in de week extra sport! Je maakt kennis met heel veel verschillende sporten, zoals waterskiën, spinning, schaatsen, squash of voetbal. Ook bezoeken we een wedstrijd van PEC Zwolle en Landstede Basketball.

• TechLab

Hoe werkt een VR-bril? Welke techniek gebruik je bij koken? Maar ook timmeren en zagen, beeld en geluid, programmeren of een motorblok demonteren. Alles kan en wordt behandeld in ons splinternieuwe en hypermoderne TechLab. Hier ga je regelmatig met je klas naar toe voor een bijzondere tech-ervaring.

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties