Landstede Groep

De vmbo-basisberoepsgerichte leerweg bereidt jou voor op niveau 2 van het mbo. Deze leerweg is iets voor jou als je heel praktisch ingesteld bent. Je krijgt een afwisselend programma van praktijk- en theorievakken.

Zelf kiezen wat het beste voor jou is

Bij het Morgen College werken we van klas 1 t/m 4 met Leren Op Maat. Dit betekent dat als je heel goed bent in bijvoorbeeld wiskunde, je hier minder tijd aan mag besteden. En als je juist wat meer moeite hebt met Engels, dan kun je hier meer uren aan werken op school.

Dagindeling

Elke dag beginnen de medewerkers van het Morgen College om 08.30 uur met een kort overleg over leerlingen en actuele zaken. Jouw lesdag begin je met je mentor om 08.55 uur. Om 09.20 uur start de eerste les. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. De kernuren, bijvoorbeeld Nederlands, krijg je zoveel mogelijk tussen 09.20 en 14.00 uur. De keuze-uren zijn vooral in de middag. Tijdens deze uren werk je aan theorievakken, een project of maak je huiswerk.

Bovenbouw

In de bovenbouw kun je kiezen uit de profielen Horeca, Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Mobiliteit & Transport, Media, Vormgeving & ICT, Bouwen, Wonen & Interieur en Dienstverlening & Producten (sport). In leerjaar 1 en 2 maak je al uitgebreid kennis met de verschillende profielen tijdens de lessen Talent in Zicht.

Aan het einde van de tweede klas maak je een keuze voor een profiel (beroepsgericht vak) voor het derde jaar. Het Morgen College heeft het breedste aanbod van de regio, dus er zit zeker iets voor jou bij. In de derde en vierde klas draait het om de afronding van je opleiding en de doorstroom naar het vervolgonderwijs. Samen bereiden we je voor op jouw vervolgopleiding.

Doorlopende leerroute

In de mbo-2 route van Landstede MBO en het Morgen College, ook wel doorlopende leerroute genoemd, kun je tegelijk vmbo én mbo volgen. Dit is uniek in Nederland! Handig, want je kunt gewoon op je eigen school blijven, maar toch starten aan een mbo-opleiding. En je hoeft niet eerst vmbo-examens te halen voor je aan de mbo-vakken kunt beginnen. Je werkt dus in een keer toe naar je mbo-2 diploma. Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo-2 diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren. Lees hier meer: landstedembo.nl/mbo-2-route/