Landstede Groep

10 vragen over de brugklas

 • 1. In welke klas kom ik?

  In welke klas je komt, hangt af van het advies van jouw juf of meester van groep 8 en van je CITO, NIO of IEP eindtoetsscore. Natuurlijk houden wij ook goed in de gaten of je op het goede niveau zit. 

 • 2. Bij wie kom ik in de klas te zitten?

  Voor alle brugklassers organiseren wij voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag op school. Je komt dan langs om onder andere je nieuwe klasgenoten te ontmoeten. Zo weet je van tevoren al bij wie je in de klas komt. Op het aanmeldformulier mag je het aangeven als je graag bij een vriend of vriendin in de klas komt. We proberen daar dan rekening mee te houden.

 • 3. Hoeveel leerlingen zitten er op het Morgen College?

  In totaal zitten er in Harderwijk ongeveer 700 leerlingen. Oriënt in Zeewolde heeft ongeveer 40 leerlingen.

 • 4. Hoe lang duurt een schooldag?

  Je dag start altijd om 8:55 uur en je bent uiterlijk om 16.10 uur klaar. Het maximale aantal lessen op een dag is 8. Maar de meeste dagen heb je minder lesuren. Na elke twee lesuren heb je even pauze.

 • 5. Wat gebeurt er als je te laat komt?

  Als je te laat op school komt, moet je je melden bij de conciërge en krijg je een briefje mee zodat je naar de les kan.
  Als je net bij ons op school zit, dan moet je misschien even zoeken naar een lokaal. Dan hoeft je heus niet direct een briefje te halen. Je zult zien dat je heel snel je weg in ons gebouw gevonden hebt. En je hebt natuurlijk rustig de tijd om van het ene naar het andere lokaal te lopen.

 • 6. Wat is de rol van de mentor?

  De mentor is een soort klassenleraar. Je ziet hem of haar elke schooldag. Je mentor helpt met het inplannen van je week, zorgt voor een gezellige sfeer in de klas en je kunt bij je mentor terecht als je ergens mee zit. Je mentor is ook eerste aanspreekpunt voor je ouders.

 • 7. Krijg ik veel huiswerk?

  Je hebt wel elke dag huiswerk. De ene dag wat meer dan de andere dag. Soms krijg je in de les ook al tijd om aan je huiswerk te werken. Je mentor helpt jou eventueel bij het inplannen van je huiswerk.

 • 8. Zijn er ook leuke activiteiten en feesten?

  Jazeker! Er zijn verschillende schoolfeesten, zoals een Valentijnsfeest. Ook gaan we regelmatig op excursie en doe je leuke activiteiten met je mentorklas.

 • 9. Waar kun je pauze houden?

  Op beide locaties hebben we een ruime aula. Hier kun je samen met je klasgenoten pauze houden. Je kunt er ook van alles kopen, van een appel tot een gezonde tosti. Want we willen natuurlijk dat je op school zoveel mogelijk gezond eet! Je kunt ook buiten op het schoolplein pauzeren. 

 • 10. Hoe hoog zijn de schoolkosten?

  De overheid betaalt de kosten voor het onderwijs, inclusief de schoolboeken. Alle leerlingen werken bij ons op school met een iPad. De kosten hiervoor zijn circa €350,-  inclusief een stevige beschermhoes. Je mag natuurlijk ook een eigen iPad gebruiken, maar deze moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

  Daarnaast is er een vrijwillige ouderbijdrage van €65,- per schooljaar. Deze wordt gebruikt voor een aantal voorzieningen en activiteiten die de overheid niet betaalt, maar die wij wel belangrijk vinden voor het onderwijs.