Landstede Groep

Vanaf de basisschool meteen naar de havo, dat lukt misschien net niet. Maar als je persoonlijk wordt begeleid en een goede basis legt voor alle vakken, lukt de overstap misschien wel na het eerste jaar. Met de opleiding tl-TOP lukt het sowieso na het vierde jaar.

Overstappen naar havo

Om de overstap van vmbo-tl naar havo zo soepel mogelijk krijg je in het eerste leerjaar van tl-TOP les in het vak Frans, een verplicht vak in de onderbouw van de havo. Bij de tl ga je veel met projecten aan de slag en doe je studievaardigheden op. Een manier van leren en werken die goed aansluit op de havo.

Bovenbouw tl-TOP

In de derde en vierde klas van tl krijg je een extra theorievak, passend bij het studieprofiel dat je aan het einde van het tweede jaar hebt gekozen. In de vierde klas ga je regelmatig op bezoek bij scholen uit de regio waar jij straks de laatste twee jaar havo kunt doen.

Dagverdeling

Elke schooldag begin jij om 08.55 uur met je mentor. Om 09.20 uur starten de lessen. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. Basiskennis zoals Nederlands geven we tijdens de zogenoemde kernuren. Deze kernuren zullen zoveel mogelijk gegeven worden tussen 09.00 en 14.00 uur. De keuze-uren zullen vooral in de middag zijn. Tijdens deze uren werk je aan theorievakken, een project of maak je huiswerk.

Bovenbouw

In de bovenbouw kies je voor een van de volgende sectoren: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie of Landbouw. Het vierde jaar sluit je af met een tl-diploma waarmee je kunt doorstromen naar de havo.