Landstede Groep

vmbo-tl-TOP

Kritisch en creatief denken, netwerken en samenwerken, kenmerken die van jou een tl-TOP leerling maken. Het liefst wil je met een havodiploma naar het hbo. Vanaf groep acht meteen naar de havo, lukt misschien net niet. Maar als je persoonlijk wordt begeleid en een goede basis legt voor alle vakken, lukt de overstap misschien wel na het eerste jaar en met de tl-TOP opleiding sowieso na het vierde jaar.

Met tl-TOP bieden we jou dus de mogelijkheid om na één of vier jaar vmbo-tl door te stromen naar de havo. Voor een goede doorstroming, besteden we meer aandacht aan de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Ook ben je gedurende je hele opleiding bezig met projecten en studievaardigheden. Een manier van leren en werken die goed aansluit op de havo.

Het verschil tussen tl en tl-TOP
Bij tl-TOP zijn er twee overstapmomenten, in en na het eerste leerjaar, of na vier jaar, met een tl-diploma op zak. Om die vroege overstap mogelijk te maken, krijg je in de eerste klas twee uur Frans, een verplicht vak in de onderbouw van de havo. Je leert zelfstandig werken, plannen en wij helpen je bij het ‘leren leren’.

Dat is nog niet alles. Je gaat ook met projecten werken. Het leuke daaraan is dat je zelf mag kiezen aan welk project je wilt werken. Kies je voor iets waar je al goed in bent, of ga je de uitdaging aan en kies je voor iets waar je graag beter in wilt worden? In de eerste klas kun je kiezen uit onder meer debatteren, theater, fotografie of filosofie. In de tweede, derde en vierde klas worden de projecten steeds wat moeilijker en daardoor uitdagender. Maar dat is niet erg, want jij kunt ook steeds wat meer uitdaging aan.

Leerjaar 2, 3 en 4

Als je na de eerste klas nog niet de overstap hebt willen of kunnen maken en je gemiddeld een zeven staat, blijf je op de tl-TOP. In de tweede klas helpen wij je met het kiezen van een studieprofiel. Dit is belangrijk, omdat je bij ons al na de tweede klas een keuze maakt voor je vakkenpakket. Je kiest eigenlijk de vakken waarin je examen wilt gaan doen, de vakken die je nodig hebt voor wat je later wilt worden. In de bovenbouw, de derde en de vierde klas, krijg je geen mbo-vak, maar een extra theorievak. Welk vak dat wordt, ligt aan het vakkenpakket dat je aan het einde van het tweede jaar hebt gekozen. In de vierde klas ga je regelmatig op bezoek bij scholen uit de regio waar jij straks de laatste twee jaar havo kunt doen.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl