Landstede Groep

Vmbo-tl-TOP

Vanaf de basisschool meteen naar de havo, lukt misschien net niet. Maar als je persoonlijk wordt begeleid en een goede basis legt voor alle vakken, lukt de overstap misschien wel na het eerste jaar en met de tl-TOP sowieso na het vierde jaar.

In het eerste jaar tl-TOP krijg je het vak Frans, een verplicht vak in de onderbouw van de havo. Als blijkt dat je cijfers hoog genoeg zijn, kun je in of na het eerste jaar de overstap naar de havo maken. Als je cijfers goed zijn, maar nog niet hoog genoeg voor de havo, blijf je op de tl-TOP en kun je na vier jaar doorstromen.

Om die overstap van vmbo-tl naar havo zo soepel mogelijk te maken, besteden we op de tl-TOP meer aandacht aan de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Ook werk je veel projectmatig en doe je allerlei studievaardigheden op. Een manier van leren en werken die goed aansluit op de havo.

In de derde en vierde klas van de tl-TOP krijg je geen mbo-gericht vak, maar een extra theorievak. Welk vak dat wordt, ligt aan het studieprofiel dat je aan het einde van het tweede jaar al hebt gekozen. In de vierde klas ga je regelmatig op bezoek bij scholen uit de regio waar jij straks de laatste twee jaar havo kunt doen.

 

Stel je vraag

Contact

Locaties:

Westeinde 31 Harderwijk (vmbo theoretische leerweg)

Sypel 2 Harderwijk (vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Oriënt, Horsterweg 192 Zeewolde (eerste twee leerjaren vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl