Landstede Groep

In leerjaar 1 en 2 maak jij kennis met alle profielen tijdens de lessen Talent in Zicht en OSP. Je gaat aan de slag met praktijkopdrachten, krijgt gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven en je gaat op bezoek bij bedrijven. Zo kom jij erachter wat je wel en niet leuk vindt. In de bovenbouw volg je nog één profiel naar keuze en hier doe je ook examen in.

Profielen basis en kader

In de onderbouw maak jij al uitgebreid kennis met alle profielen door de vakken Talent in Zicht en OSP. Naarmate je langer op school zit, laat je steeds één of een aantal profielen vallen. Aan het einde van klas 2 kies je uiteindelijk één profiel waar je ook examen in gaat doen. Hieronder lees je welke profielen je kunt volgen op basis, kader en kader excellent.

Media, Vormgeving & ICT
Bij Media, Vormgeving en ICT ga jij jouw grenzen verkennen op het gebied van creativiteit, ontwerpen, filmen/fotograferen en het maken van producten als een logo, een flyer of een zelf verzonnen spel. Daarnaast ga je kennis op doen op het gebied van ICT. Je gaat werken op de nieuwste computers en met de nieuwste software op het gebied van foto-/videobewerking, 3D-ontwerp en webdesign.

Horeca, Bakkerij & Recreatie
Bij Horeca, Bakkerij en Recreatie ga je individueel en samen aan het werk om producten te bereiden en activiteiten te organiseren. Daarbij ga je vooral binnen school aan de slag. Met het verzorgen van een diner; bereiden (keuken) en serveren (restaurant). Bereiden van brood en banket als onderdeel van het te serveren diner. Verzorgen van een lopend buffet; brood – en banketspecialiteiten tijdens feestdagen. Kortom, een uitdagende opleiding waarbij je voorkeur voor een richting langzaam duidelijk zal worden. 

Zorg & Welzijn
Binnen de vakken van Zorg & Welzijn ga je je oriënteren op verschillende beroepen en opleidingen in de sectoren Zorg, Welzijn, Opvoeding en Onderwijs. Hierbij kun je denken aan de gehandicaptenzorg, kraamzorg, ouderenzorg, activiteitenbegeleiding, assisterende beroepen, kapster, schoonheidsspecialiste, leidster crèche of thuiszorg. Ben jij iemand die graag met mensen wil werken, klein of groot, oud of jong en houd je van aanpakken? Bij Zorg & Welzijn kun jij jouw talenten verder ontwikkelen.

Mobiliteit & Transport
Bij dit profiel leiden we je op voor drie bij elkaar horende vakgebieden. Naast het sleutelen aan auto’s, leer je alles over transport en logistiek. We kijken verder dan alleen auto’s en heftrucks. We willen jou kwalificeren voor werk, vakbekwaamheid en burgerschap. Met geheel vernieuwd lesmateriaal binnen onze moderne onderwijsomgeving willen we je inspireren.

Diensten & Producten 
Binnen Diensten & Producten ga je veel samen met je klasgenoten aan het werk. Je maakt kennis met het organiseren van activiteiten, hoe je moet promoten en presenteren, het bouwen van een website, het maken van een applicatie en een film en het ontwerpen en verbeteren van een product. Deze onderdelen doorloop je door middel van een gevarieerd en uitdagend programma. Daarbij ga je binnen- en buiten de school aan de slag met het assisteren bij diverse activiteiten. Denk daarbij aan: de Koningsspelen, het Pietenhuis en het schoolgala. Kortom, een uitdagende en sportieve opleiding waarin ook je creativiteit wordt aangesproken. 

Bouw, Wonen & Interieur
Bouw, Wonen en Interieur is een profielvak bij Het Morgen College waarbij je de kennis en praktische vaardigheden leert om een totale woning te kunnen bouwen en inrichten. Van het storten van de fundering tot het opbouwen van het dak. De inrichting van het meubilair, loodgieterswerk, elektra enzovoort. Dit alles gaat in samenwerking met de lokale bedrijven uit de buurt. 

Profielen tl en tl-TOP

In leerjaar 1 maak je al uitgebreid kennis met alle profielen van het Morgen College. Aan het einde van klas 2 kies je het profiel die je gaat volgen in de bovenbouw. Je kunt daarbij kiezen uit de volgende profielen:

  • Techniek
  • Zorg & Welzijn
  • Economie
  • Landbouw


Extra vak
Daarnaast kiezen alle tl-leerlingen een extra vak waar je ook examen in gaat doen. Je kunt daarbij kiezen tussen een AVO-vak of een Praktijkgericht vak. Bij een AVO-vak (algemeen vormende vakken) moet je denken aan vakken zoals Wiskunde en Duits. Praktijkgerichte vakken zijn Lichamelijke Opvoeding (LO2) en Informatie Technologie (ITTL). Op het Morgen College noemen wij ITTL ook wel Design & Innovation.

LO2
De lessen LO2 brengen een stuk verdieping als beroepsgericht vak in vergelijking met de reguliere lessen lichamelijke opvoeding. Binnen LO2 sporten we op een hoger niveau. Je leert meer over diverse sporten en binnen deze sporten bieden we extra onderdelen aan die moeilijker zijn dan bij LO1. Bij LO2 is ook veel aandacht voor les- en leidinggeven en het organiseren van evenementen.

Design & Innovation
In de derde en vierde klas is Design & Innovation een keuzevak. Je werkt dan projectmatig samen aan grote opdrachten, soms zelfs van echte opdrachtgevers! Omdat je veel vrijheid krijgt, heb je volop ruimte om je te specialiseren. Je mag zelfs eigen ideeën inbrengen. Een leuke uitdaging! Het D&I lokaal is uitgerust met de nieuwste iMac’s, 3D printers, snijmachines en zelfs een volwaardige film en fotostudio. Hierdoor kan jij jouw idee verwezenlijken tot een echt product.