Landstede Groep

De vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg is een voorbereiding op niveau 3 en 4 van het mbo. Deze leerweg is perfect voor jou als je praktisch bent ingesteld. Je vindt het leuk om met je handen bezig te zijn of daadwerkelijk iets te maken. Naast de algemene vakken, zoals Nederland en wiskunde, krijg je een beroepsgericht programma. Dit wil zeggen dat je gaat oefenen met beroepen uit de praktijk en je de theorie leert die bij die vakken hoort.

Combinatie kader/tl

In de theoretische leerweg leer je vooral theoretisch en bij kader juist meer praktisch. Je kunt bij ons naar een combinatieklas kader/tl. Als je goede cijfers hebt, kun je dan gemakkelijk doorstromen naar tl. Ben jij juist meer praktisch ingesteld, kun je verdergaan met vmbo-kader.

Kader excellent

Volg je vmbo-kader, zijn je cijfers goed en kun je meer aan? Of wil je een bepaalde mbo-opleiding volgen met toelatingseisen? Dan kun je in de bovenbouw de leerweg kader-excellent volgen. Je blijft dan wel de praktijkvakken volgen, maar doet examen in de kernvakken (Nederlands, Engels en Wiskunde) op het niveau van de theoretische leerweg.

Zelf kiezen wat het beste voor jou is

Bij het Morgen College werken we in klas 1 t/m 4 met Leren Op Maat. Dit betekent dat als je heel goed bent in wiskunde je hier minder tijd aan mag besteden. En als je juist wat meer moeite hebt met Engels, dan kun je hier meer uren aan werken op school.

Dagindeling

Elke schooldag begin jij om 08.55 met je mentor. Om 09.20 uur starten de lessen. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. Basiskennis zoals Nederlands geven we tijdens de kernuren. Deze kernuren zullen zoveel mogelijk gegeven worden tussen 09.00 en 14.00 uur. De keuze-uren zullen vooral in de middag zijn. Tijdens deze uren werk je aan theorievakken, een project of maak je huiswerk. 

Bovenbouw

In de bovenbouw kun je kiezen uit de profielen; Horeca, Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Mobiliteit & Transport, Media, Vormgeving & ICT, Bouwen, Wonen & Interieur en Dienstverlening & Producten (sport). In leerjaar 1 en 2 maak je al uitgebreid kennis met de verschillende profielen tijdens de lessen Talent in Zicht.

Aan het einde van de tweede klas maak je een keuze voor een profiel (beroepsgericht vak) voor het derde jaar. Het Morgen College heeft het breedste aanbod van de regio, dus er zit zeker iets voor jou bij. In de derde en vierde klas draait het om de afronding van je opleiding en de doorstroom naar het vervolgonderwijs. Samen bereiden we je voor op jouw vervolgopleiding.

Doorlopende leerroute

In de mbo-2 route van Landstede MBO en het Morgen College, ook wel doorlopende leerroute genoemd, kun je tegelijk vmbo én mbo volgen. Dit is uniek in Nederland! Handig, want je kunt gewoon op je eigen school blijven, maar toch starten aan een mbo-opleiding. En je hoeft niet eerst vmbo-examens te halen voor je aan de mbo-vakken kunt beginnen. Je werkt dus in een keer toe naar je mbo-2 diploma. Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo-2 diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren. Lees hier meer: landstedembo.nl/mbo-2-route/