Landstede Groep

Vmbo-kader

De vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg bereidt jou voor op niveau 3 en 4 van het mbo.

Deze leerweg is er voor de praktisch ingestelde leerlingen. Naast de algemene vakken (zoals wiskunde en Nederlands), krijg je een beroepsgericht programma. Daarin oefen je praktische beroepsvaardigheden en leer je de theorie die bij die vakken hoort. De theoretische- en de kaderberoepsgerichte leerweg zijn verschillend: meer theoretisch of juist meer praktisch. Ze verschillen niet veel in moeilijkheidsgraad en ze bieden dezelfde doorstroommogelijkheden naar het mbo.

Op locatie De Sypel (basis- en kaderberoepsgerichte leerweg) werken we in klas 1 t/m 4 met Leren Op Maat. We willen jou de lesstof bieden die nodig is om goed voorbereid te zijn op het examen en die jou vaardigheden geven voor je toekomst.  

Elke dag beginnen we om 08.30 met alle collega’s. We bespreken op dat moment ons team, de leerlingen en andere organisatorische dingen. Na het moment dat alle collega’s elkaar gezien hebben, begin jij de lesdag om 08.55 met je mentor. Op deze momenten wordt er aandacht besteed aan groepsvorming, sociaal-emotionele training, de dagopening en het maken van juiste keuzes voor de keuze-uren. Ook kijken we of je alles bij je hebt voor die dag.

Om 09.20 starten de lessen. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. Voor elk vak heb je een bepaalde basiskennis nodig. Dingen die je moet weten om voor het vak te slagen. Deze basiskennis geven we tijdens de zogenoemde kernuren. Deze kernuren zullen zoveel mogelijk gegeven worden tussen 09.00 ’s ochtends en 14.00 uur ‘s middags. De tijd waarvan uit onderzoek blijkt dat je het beste leert. De keuze-uren zullen vooral in de middag zijn. Tijdens deze keuze-uren kun je kiezen voor de theorievakken, een huiswerkuur of project.

Je kiest steeds voor één week, samen met je mentor en in samenspraak met jouw ouders. Op deze manier proberen we jou de verantwoordelijkheid te geven over je eigen leerproces.

Stel je vraag

Contact

Locaties:

Westeinde 31 Harderwijk (vmbo theoretische leerweg)

Sypel 2 Harderwijk (vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Oriënt, Horsterweg 192 Zeewolde (eerste twee leerjaren vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl