Landstede Groep

De theoretische leerweg bieden wij sinds januari 2023 aan op De Sypel. TL bereidt jou voor op het mbo niveau 3 of 4 of je kunt ermee doorstromen naar de havo.

Mbo-gericht vak

De meeste tl-leerlingen gaan na het behalen van hun diploma naar het mbo, waar je veel praktijkvakken krijgt. Die overgang is voor leerlingen soms best moeilijk. Om je goed voor te bereiden op het mbo krijg je in de theoretische leerweg alvast een mbo-gericht vak. Je kunt dit vak zelf kiezen en je doet ook examen in dit vak. Je krijgt dan je tl-diploma én een certificaat voor het mbo-vak. Zo krijgt jouw diploma een echte meerwaarde en ben je goed voorbereid op het mbo.

Zelf kiezen wat het beste voor jou is

Bij het Morgen College werken we in klas 1 t/m 4 met Leren Op Maat. Dit betekent dat als je heel goed bent in bijvoorbeeld wiskunde, je hier minder tijd aan mag besteden. En als je juist wat meer moeite hebt met Engels, dan kun je hier meer uren aan werken op school.

Combinatie kader/tl

In de theoretische leerweg leer je vooral theoretisch en bij kader meer praktisch. Je kunt bij ons naar een combinatieklas kader/tl. Als je goede cijfers hebt, kun je zo gemakkelijk doorstromen naar tl. Ben jij juist meer praktisch ingesteld, kun je verdergaan met de leerweg kader.

Dagindeling

Elke schooldag begin jij om 08.55 uur met je mentor. Om 09.20 uur starten de lessen. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. Basiskennis zoals Nederlands geven we tijdens de zogenoemde kernuren. Deze kernuren zullen zoveel mogelijk gegeven worden tussen 09.00 en 14.00 uur. De keuze-uren zullen vooral in de middag zijn. Tijdens deze uren werk je aan theorievakken, een project of maak je huiswerk.

Bovenbouw

In de bovenbouw kies je voor een van de volgende sectoren: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie of Landbouw. Ook kun je bij ons kiezen voor een tl-pakket of een gl-pakket. Kies je voor een tl-pakket dan wordt je uitgedaagd om je kennis en vaardigheden te vergroten bij de algemeen vormende vakken (AVO), zoals bijvoorbeeld Nederlands, Engels, economie, wiskunde en biologie. Kies je voor het gl-pakket dan volg je één AVO vak minder dan je tl-klasgenoten, maar je volgt wel het praktijkvak DVPR (Dienstverlening & Producten). Met alle tl-diploma's kun je doorstromen naar een mbo-opleiding of de havo.