Landstede Groep

Vmbo-tl

Op het Morgen College locatie Westeinde kun je terecht voor de volgende leerwegen.

Kader/tl Dit is een dakpanbrugklas, aan het einde van het eerste leerjaar zal duidelijk zijn welke leerweg het beste bij jou past. Het Morgen College biedt dit als enige middelbare school in de regio aan;
vmbo-tl Een vierjarige opleiding als voorbereiding op het mbo/havo;
vmbo-tl-TOP Een vierjarige opleiding als voorbereiding op de havo.

Iedere leerling op de tl moet hetzelfde landelijke examen doen. Jij ook. Daar kunnen we als school niets aan veranderen, dat is wettelijk vast gelegd. Waar we als Morgen College wel invloed op hebben, is de weg naar het examen toe. Wij vinden het niet logisch dat jij, als je heel goed bent in Engels, evenveel (en dezelfde) lessen moet volgen als iemand die er minder goed in is. We willen juist dat je minder tijd besteed aan iets waar je heel goed in bent, zodat je meer tijd kunt besteden aan de vakken waar je wel moeite mee hebt. Dat noemen we ‘Leren op maat.’

Iedere dag begin je met je mentor. Je hebt voor elk vak een bepaalde basiskennis nodig. Deze basiskennis geven we tijdens de zogenaamde kernuren. Deze kernuren zullen we zoveel mogelijk geven tussen negen uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. In de uren na twee uur ’s middags kun je zelf en in overleg met je mentor bepalen welke lessen je wilt volgen. Je kunt dan kiezen uit Extra uitleg-uren (bijles in een bepaald vak), Persoonlijke Verrijking-uren waarin je wat dieper in gaat op de lesstof of Project-uren, uren waarin je bezig gaat met een vakoverstijgend project. Voor de tl-Toppers is er in de middag ruimte voor top-activiteiten. Bijvoorbeeld debatteren als project voor Nederlands, of ontleden als project voor biologie. Ook heb je met je mentor in de middag regelmatig een Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB) gesprek. Deze gesprekken zijn er om je te helpen bij het maken van een studiekeuze.

Lestijden

We hebben vijf lesdagen met vaste lestijden, maandag tot en met vrijdag. Op die dagen ben je tijdens de volgende uren op school:

Maandag:       08.55 tot 16.15 uur

Dinsdag:         08.55 tot 16.15 uur

Woensdag:      08.55 tot 14.15 uur

Donderdag:     08.55 tot 16.15 uur

Vrijdag:           08.55 tot 12.10 uur

 

Mbo-gericht vak

Op het Morgen College krijg je vanaf de derde klas een vak gericht op het mbo. Een echt praktijkvak, waarin je kennis maakt met de mbo-richting waar je later misschien wel verder mee wilt. Een vak waarin je ook examen gaat doen. Het geeft je een voorsprong. De meeste tl-leerlingen gaan na het diploma naar het mbo, een beroepsopleiding. Vier jaar lang hebben ze Engels, Nederlands, wiskunde of biologie gehad. En ineens moeten ze allerlei praktijkvakken volgen. Die overgang van alleen maar theorie, naar grotendeels praktijk, is best moeilijk.

Om die overgang wat soepeler te maken en jou al eerder kennis te laten maken met de praktijk, bieden we op tl een mbo-gericht vak aan. Dat doen we in vier richtingen, namelijk Sport, ICT, Zorg en Techniek.

Omdat je ook examen gaat doen in het mbo-gerichte vak, krijg je op het Morgen College bovenop je tl-diploma, ook een certificaat voor het mbo-vak. Zo krijgt jouw diploma een echte meerwaarde en ben je goed voorbereid op het mbo.
 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl