Landstede Groep

Vmbo-tl

Op het Morgen College locatie Westeinde kun je terecht voor de volgende leerwegen.

Vmbo-kader/theoretische leerweg

Deze leerweg wordt alleen aangeboden in de brugklas. Aan het einde van het eerste leerjaar is duidelijk welke leerweg het beste bij jou past, de meer praktisch ingestelde kaderberoepsgerichte leerweg, of de theoretische leerweg. Het Morgen College biedt dit als enige middelbare school in de regio aan.

Vmbo-theoretische leerweg (tl)

Een vierjarige opleiding die voorbereidt op het mbo en de havo.

Vmbo-tl-TOP

Een vierjarige opleiding die voorbereidt op de havo.

Leren op Maat

Op het Morgen College geven wij les volgens het principe Leren op Maat. Iedere leerling moet hetzelfde landelijke examen doen. Jij ook. Daar kunnen we als school niets aan veranderen, dat is wettelijk vast gelegd. Waar we als Morgen College wel invloed op hebben, is de weg naar het examen toe.

Wij vinden het niet logisch dat jij, als je heel goed bent in Engels, evenveel (en dezelfde) lessen moet volgen als iemand die er minder goed in is. We willen juist dat je minder tijd besteed aan iets waar je heel goed in bent, zodat je meer tijd kunt besteden aan de vakken waar je wel moeite mee hebt. Dat noemen wij Leren op Maat.

Kernuren en lessen naar keuze

Elke dag begin je met je mentor. Voor elk vak heb je een bepaalde basiskennis nodig. Deze basiskennis geven we tijdens de kernuren, zoveel mogelijk tussen negen uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. Na twee uur ’s middags kun je zelf en in overleg met je mentor bepalen welke lessen je wilt volgen.

Je kunt dan kiezen uit:

  • Extra uitleg- uren: een soort bijles in een bepaald vak;
  • Persoonlijke Verrijking-uren: daarin ga je dieper in op de lesstof;
  • Project-uren: daarin ga je aan de slag met een vakoverstijgend project.

Voor de tl-TOP leerlingen is er in de middag ruimte voor top-activiteiten. Bijvoorbeeld debatteren als project voor Nederlands of ontleden als project voor biologie. Ook heb je met je mentor in de middag regelmatig een Loopbaanoriëntatie- en Begeleiding gesprek (LOB). Deze gesprekken helpen je bij het maken van een studiekeuze.

Mbo-gericht vak

De meeste tl-leerlingen gaan na het behalen van het diploma naar het mbo, een beroepsopleiding. Vier jaar lang hebben ze Engels, Nederlands, wiskunde of biologie gehad en ineens moeten ze allerlei praktijkvakken volgen. Die overgang van alleen maar theorie naar grotendeels praktijk is best moeilijk. Om die overgang wat soepeler te maken en jou al eerder kennis te laten maken met de praktijk, bieden we op de tl een mbo-gericht vak aan. Dat doen we in vier richtingen, namelijk: Sport, ICT, Zorg en Techniek.

Omdat je ook examen gaat doen in het mbo-gerichte vak, krijg je op het Morgen College bovenop je tl-diploma een certificaat voor het mbo-vak. Zo krijgt jouw diploma een echte meerwaarde en ben je goed voorbereid op het mbo. 

Stel je vraag

Contact

Locaties:

Westeinde 31 Harderwijk (vmbo theoretische leerweg)

Sypel 2 Harderwijk (vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Oriënt, Horsterweg 192 Zeewolde (eerste twee leerjaren vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl