Landstede Groep

Morgen College concentreert onderwijsactiviteiten op locatie De Sypel

donderdag 24 november 2022

Dankzij het positieve besluit van de gemeenteraad eerder deze maand staan alle seinen voor de nieuwbouw van Landstede MBO en het Morgen College aan het Westeinde nu op groen. Met het oog op die nieuwbouw gaan de huidige locaties van het Morgen College, locatie Westeinde en locatie De Sypel, vanaf de kerstvakantie samen. Tijdelijk op De Sypel en straks op de locatie van onze nieuwbouw. Locatie Westeinde wordt vanaf januari gebruikt door de gemeente Harderwijk om onderwijs aan vluchtelingen te huisvesten.

Als Morgen College staan wij voor persoonlijk onderwijs en hebben wij oog voor al onze leerlingen. Ook met iedereen straks op locatie De Sypel blijven we door intensief persoonlijk contact een ‘ons-kent-ons school'. Met in totaal 630 leerlingen zijn wij met afstand de kleinste middelbare school in de omgeving.

Nieuwbouw
De moderne school voor beroepsonderwijs! In het schooljaar 2024/2025 gaan de lessen plaatsvinden in het nieuwe gebouw. In samenwerking met de architect maken we een ontwerp wat aansluit bij onze wensen en mogelijkheden. De komende tijd zijn we nog regelmatig in gesprek met het College van Harderwijk en andere samenwerkingspartners om dit nader uit te werken. Hieronder ziet u een impressie van het nieuwe schoolgebouw waar zowel vmbo als mbo een plek krijgt.

Doorlopende leerroute
Met de komst van de nieuwbouw bouwen we ook aan het onderwijs van de toekomst. Met behulp van de doorlopende leerroute kun je tegelijk vmbo én mbo volgen. Dit is uniek in Nederland! Handig, want dan kun je als leerling gewoon op je eigen school blijven, maar toch starten aan een mbo-opleiding. Je loopt meteen veel stages, zodat je kunt uitvinden wat je leuk vindt en wat bij je past. Je leert in je eigen tempo en volgt de stages en beroepsgerichte vakken wanneer jij eraan toe bent. Met je mbo diploma op zak kun je dan meteen aan het werk in een baan waar je goed in bent, of verder leren. Ook kunnen leerlingen de leerweg tl-TOP volgen, om vervolgens soepel door te stromen naar de havo. Met persoonlijke begeleiding en een goede basis lukt de overstap naar de havo misschien al wel na het eerste jaar, maar sowieso na het vierde jaar.

Voorlichtingsactiviteiten  
De komende tijd organiseren we verschillende voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouder(s)/verzorger(s). Tijdens deze activiteiten geven we een goed beeld van het Morgen College als dé vmbo-school van Harderwijk. Bijvoorbeeld tijdens het Open Huis op 18 januari op locatie De Sypel. Kijk hier voor meer informatie.