Landstede Groep

Leerlingenraad stelt zich voor!

vrijdag 28 juni 2024

Samen met de leerlingenraad is het leerlingenstatuut vernieuwd en op donderdag 27 juni 2024 officieel gemaakt. Dit leerlingenstatuut regelt de rechten en plichten van leerlingen op het Morgen College. Het geeft als doel dat we op school weten waar we met elkaar aan toe zijn, hoe we ons horen te gedragen en respectvol met elkaar omgaan. Het leerlingenstatuut is bindend voor leerlingen en personeel van het Morgen College en geldt op ons terrein en in het schoolgebouw. 

De leerlingenraad stelt zicht voor!

Britt


Hoi allemaal,

Ik ben Britt Elskamp, 14 jaar oud en zit in klas K2C. Ik ben blij dat ik in de leerlingenraad zit. Toen docenten me vroegen om mee te doen, leek het me leuk en nu help ik graag op school. Dansen is mijn passie en ik kijk ernaar uit om samen met mijn medeleerlingen ideeën te delen en bij te dragen aan een fijne schoolomgeving. ik hoop dat we samen veel kunnen bereiken! Ik zit vanaf klas 1 in de leerlingenraad en ik vind het nog steeds erg leuk om te helpen.

 

Luna

Heyhey,

Ik ben Luna en ik zit in klas T3A. Sinds eind klas 1 ben ik lid van de leerlingenraad, maar tot een paar maanden geleden gebeurde er nog niet veel met de raad. Ik vind het vooral leuk om mensen te helpen en hun vragen of ideeën te realiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld ongeveer een jaar geleden geregeld dat er pinapparaten in de aula kwamen, omdat je daarvoor alleen contant kon betalen. Mensen kunnen ons bereiken door gewoon naar ons toe te lopen, en vrienden kunnen ons eenvoudig een appje sturen. Alle ideeën dragen we dan voor aan de medezeggenschapsraad.

 

Owen


Hallo,

Ik ben Owen en ik heb voor de leerlingenraad gekozen omdat ik het leuk vind om te helpen met schoolactiviteiten en projecten. Ik help ook met het maken van regels voor de school en werk samen met de directrice. Ik vind het fijn om contact te maken met andere mensen en hen te helpen. Sinds ik in de leerlingenraad zit, heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt die mij helpen, en ik help hen. Ik vind het leuk om samen aan projecten te werken en om geholpen te worden. Op dit moment help ik met het organiseren van een schoolfeest. Het is gezellig en we steunen elkaar. Ik vind het leuk om contact te maken met anderen, omdat niet iedereen dat doet.

Groeten, Owen Gerrits, K1D

 

Sarah


Hoi,

Ik ben Sarah en ik zit in klas 3 op TL. Een paar maanden geleden werd ik gevraagd of ik samen met Coen in de leerlingenraad wilde stappen voor volgend jaar. Ik zit dus nog niet zo lang in de leerlingenraad en alles is soms nog een beetje wennen. Ik heb ervoor gekozen om mee te doen omdat het me leuk leek om mee te beslissen over keuzes die worden gemaakt vanuit het perspectief van een leerling. Ik hoop op deze manier iets te kunnen bijdragen aan onze school.

 

Sem


Hoi,

Ik ben Sem, ik ben 14 jaar oud en ik zit in klas K1D. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om ergens deel van uit te maken en mijn mening over dingen te geven. Ik wil met deze verantwoordelijkheid later verder komen en een goede baan vinden, zodat ik kan zeggen dat ik dit heb gedaan en veel verantwoordelijkheid aankan.

Natuurlijk ben ik niet alleen maar bezig met school en de leerlingenraad. Ik heb ook hobby’s; ik hou van gamen en koken/bakken. In de leerlingenraad doe je veel dingen, zoals je mening geven over allerlei zaken en het organiseren van het schoolfeest. We zijn ook betrokken bij de medezeggenschapsraad en nog veel meer.

Leerlingen kunnen ons bereiken via een docent, via Teams, of gewoon als ze ons tegenkomen. Ik word zelf heel blij als ik een mooi cijfer heb gehaald. Ik vind het mooi dat er op het Morgencollege voor iedereen plek is en dat je mag worden wie je wilt zijn. Ik ben trots op wat ik het eerste jaar heb opgebouwd en hoe ver ik al ben gekomen.

Groeten, Sem

 

Coen


Hallo,

Ik ben Coen, ik ben 15 jaar oud en zit in T3A. Ik hockey bij MHC De Mezen. We hebben laatst voor het eerst een feest georganiseerd, wat leuk was om te doen en goed gelukt is. Als leerlingen iets willen voorstellen voor de leerlingenraad, kunnen ze mij een berichtje sturen via Teams of Magister, of het gewoon aan mij vragen. Ik vind het leuk om met mijn vrienden iets te doen. Wat ik leuk vind aan het Morgen College is dat je met alle docenten kunt praten over gezellige of leuke dingen, maar ook als je ergens mee zit.