Landstede Groep

Leerlingen groep 8 weten alles van crompouce maken na oriëntatiedagen

donderdag 9 november 2023

Ruim 850 leerlingen van groep 8 uit Harderwijk en omgeving hebben afgelopen week meegedaan aan de Oriëntatiedagen op het Morgen College. Tijdens deze dagen hebben de basisschoolleerlingen op een leuke en actieve manier kennisgemaakt met het vmbo op het Morgen College. 

       

De Oriëntatiedagen startten met een hartelijk ontvangst en informatie over het Morgen College, waarna verschillende korte lessen volgden. Door middel van proefjes, spelletjes en talrijke andere activiteiten maakten de leerlingen kennis met de docenten, het kleinschalige onderwijs en de ruime mogelijkheden op het Morgen College. Zo was er onder andere een biologiequiz, werden er autobanden opgepompt en gingen de leerlingen hun eigen crompoucen maken. Ook werd er getimmerd, gekookt en gegymd.  ,,Deze dag was superleuk. Leuk om een kijkje te nemen op de school waar ik misschien wel voor ga kiezen.”

INFORMATIEAVONDEN EN OPEN HUIS

Binnenkort zijn de informatieavonden op het Morgen College voor ouders en leerlingen. Dinsdagavond 21 november zal het gaan over kader/tl, tl en tl-TOP. En donderdagavond 23 november is de informatieavond voor de leerwegen vmbo-basis en -kader. Ook op woensdagavond 24 januari staan de deuren weer open voor de groep 8 leerlingen. Dan is het open huis en is iedereen welkom. Er zijn rondleidingen, workshops, er kan geproefd worden en er is weer van alles te beleven!