Landstede Groep

Einduitvoering leerlingen Keuzevak Podium bij Estrado

donderdag 7 maart 2024

Keuzevak Podium is een prachtige samenwerking tussen het Morgen College en de Popschool, met ondersteuning van Platform Sterk techniekonderwijs. De leerlingen van 4 tl zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met een creatief keuzevak dat zij buitenschools volgen. Op woensdag 6 maart sloten zij dit af met een grandioze eindshow bij Estrado. Vanuit hun eigen interesse konden de leerlingen kiezen ze voor podium- en lichttechniek bij Stad als Podium (Estrado Harderwijk, Theater Harderwijk, Kunstcentrum Catharinakapel), studiotechniek, productie rap, singer-songwriter of EDM bij de Popschool, of dans bij Anouk Dance Experience. 

   

Praktijkgericht boeien voor techniek
"Het keuzevak is een uitgelezen mogelijkheid om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen en de leerlingen via een echte leeromgeving en de juiste begeleiding en docenten uit de praktijk, een andere ingang naar techniek en aansluiting naar het MBO te kunnen bieden." aldus de begeleidende docenten van het Morgen College.
Techniek in dienst van creativiteit
Een productie is niet alleen maar creativiteit. Er zit een heel technisch team achter, dat ervoor zorgt dat de muziek of de dans optimaal tot z'n recht komt. Goed geluid en goed licht zijn enorm belangrijk, zelfs essentieel. En door de professionele technische middelen die de leerlingen nu tot hun beschikking hebben, kunnen de creatieve ideeën die in de show zitten precies zo uitgevoerd worden zoals ze dat in gedachten hebben. Daarnaast sluit het naadloos aan op diverse mbo opleidingen waarin ze geïnteresseerd zijn.
Positieve reacties
De reacties van de leerlingen zijn erg positief. Ze vinden het vak erg leuk en zijn vooral blij dat ze met professionele apparatuur aan de slag mogen, dat ze zelf veel kunnen kiezen, zoals de computerprogramma’s waarmee gewerkt wordt en de muziekstijl die ze helemaal zelf mogen bepalen. Bij de dansers de vrije keuze die ze hebben voor stijl, de choreografie, kleding en de verlichting. “Het is echt mooi om je creativiteit in de praktijk kwijt te kunnen. En dat alle techniek er is om het mogelijk te maken.” aldus een van de enthousiaste leerlingen.
Kortom; een geslaagd initiatief dat de komende jaren zeker een vervolg gaat krijgen!