Landstede Groep

vmbo-tl-TOP

Vmbo-tl-TOP is voor leerlingen die willen doorstromen naar de havo en later naar het hbo. Hierbij ontvang je na vier jaar een vmbo tl- diploma dat je toegang geeft tot de havo.

Het leren gaat je best goed af. Het liefst wil je met een havo-diploma naar het hbo. Als je persoonlijk wordt begeleid en je een goede basis legt voor de vakken, gaat dit vast lukken. Wij zorgen voor een goede doorstroming naar een havo-diploma en besteden daarom meer aandacht aan de kernvakken en studievaardigheden. Het vierde jaar sluit je af met een tl-diploma waarna je doorstroomt naar de havo.

Het verschil tussen tl en tl-TOP
De tl-TOP is zo ingericht dat de leerlingen in en na klas 1 (een eventuele tussentijdse overstap wordt gestimuleerd) over kunnen stappen naar de havo. Sowieso kan dit aan het eind van klas 4.

In klas 1 krijgen de tl-TOP-leerlingen 2 uur Talent in Zicht (TIZ). Tijdens deze uren ontdekken de leerlingen wat ze leuk en minder leuk vinden om te doen maar ook waar ze goed en minder goed in zijn. Naast deze 2 uur krijgen de leerlingen 2 uur Frans (nodig voor de overstap naar de havo) en een uur studievaardigheden. In dit uur leren leerlingen zelfstandig werken, plannen en grotere hoeveelheden lesstof tot zich te nemen.
In klas 2 krijgen de tl-TOP-leerlingen ook 1 uur studievaardigheden en helpen we de leerlingen 1 uur per week met het ontdekken van de voor hun geschikte sector zodat de leerlingen de juiste richting voor de bovenbouw kiezen.

In de bovenbouw (klas 3 en 4) krijgen de tl-TOP-leerlingen geen mbo-vak, maar een extra uur Nederlands, Engels en Wiskunde (de kernvakken van de havo). Daarnaast gaan de leerlingen in klas 4 op bezoek bij verschillende scholen die havo aanbieden. Naast het tl-TOP-diploma beschikken de leerlingen die onze school verlaten over de juiste vaardigheden en kennis om zich verder te kunnen ontwikkelen op de havo.     

Foto's
Bekijk hier de foto's van het Morgen College.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 0341-439050
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl