Landstede Groep

vmbo-tl-TOP

Vmbo-tl-TOP is voor jou als je wil doorstromen naar de havo en later naar het hbo. Hierbij ontvang je na vier jaar een vmbo tl- diploma dat je toegang geeft tot de havo.

Het leren gaat je best goed af. Het liefst wil je met een havo-diploma naar het hbo. Als je persoonlijk wordt begeleid en je een goede basis legt voor de vakken, gaat dit vast lukken. Wij zorgen voor een goede doorstroming naar een havo-diploma en besteden daarom meer aandacht aan de kernvakken en studievaardigheden. Het vierde jaar sluit je af met een tl-diploma waarna je doorstroomt naar de havo.

Het verschil tussen tl en tl-TOP
De tl-TOP is zo ingericht dat je in en na klas 1 (een eventuele tussentijdse overstap wordt gestimuleerd) over kunt stappen naar de havo. Sowieso kan dit aan het eind van klas 4.

In klas 1 krijg je als tl-TOP-leerling 2 uur Talent in Zicht (TIZ). Tijdens deze uren ontdek je wat ze leuk en minder leuk vindt om te doen maar ook waar ze goed en minder goed in zijn. Naast deze 2 uur krijg je 2 uur Frans (nodig voor de overstap naar de havo) en een uur studievaardigheden. In dit uur leer je zelfstandig werken, plannen en grotere hoeveelheden lesstof tot zich te nemen.

In klas 2 je als tl-TOP-leerlingen ook 1 uur studievaardigheden en helpen we je 1 uur per week met het ontdekken van de voor jou geschikte sector zodat je de juiste richting voor de bovenbouw kiest.

In de bovenbouw (klas 3 en 4) krijg je als tl-TOP-leerlingen geen mbo-vak, maar een extra uur Nederlands, Engels en Wiskunde (de kernvakken van de havo). Daarnaast ga je in klas 4 op bezoek bij verschillende scholen die havo aanbieden. Naast het tl-TOP-diploma beschik je, als je onze school verlaat, over de juiste vaardigheden en kennis om je verder te kunnen ontwikkelen op de havo.     

Foto's
Bekijk hier de foto's van het Morgen College.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 0341-439050
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl