Landstede Groep

Beroepsoriënterende stage

Tot voor kort was het voor leerlingen van klas 2 verplicht om een Maatschappelijke Stage (MAS) te lopen maar inmiddels is dit (landelijk) afgeschaft. Wij vinden het echter nog steeds erg belangrijk dat je ook buiten de school praktisch bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van je talenten. Daarom bestaat de MAS bij ons op school nog steeds, maar in verbeterde vorm: je mag in plaats van de MAS ook een Beroeps Oriënterende Stage (BOS) doen.

In klas 2 ga je dus nog steeds 20 uur op stage, dit mag, net als voorheen, vrijwilligerswerk bij een instelling of instantie zijn (MAS), maar tegenwoordig mag dat ook bij een ander (commercieel) bedrijf naar eigen keuze(BOS). Voorwaarde is wel dat de gekozen stageplek aansluit bij je profielkeuze.

• Om over te gaan van klas 2 naar klas 3, moet je in het tweede leerjaar deze MAS/BOS stage volledig afronden. Je moet daarvoor dus minimaal 20 uur stagelopen. De stage vindt buiten de lestijden plaats. Voordat je hieraan mag beginnen moet je eerst toestemming hebben van de coördinator MAS/BOS.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde