Landstede Groep

CKV voorstelling klas 3 “Maple Swank”

vrijdag 17 maart 2023

Afgelopen woensdag genoten alle derde klassen van een CKV-voorstelling “Maple Swank” in Estrado. Een ervaren dansduo dat uiteenlopende stijlen zoals rap breakdance, zang en tapdancing combineert in één flitsende show.

Janice Lambert en Andy Ninvalle lieten de leerlingen kennismaken met een enorme variatie aan popnummers van “Beatles tot Lady Gaga” en van “Bob Marley tot Beyoncé”. De voorstelling ‘Raps ‘n Taps’ was, zoals de dansers het zelf omschrijven, een boeiende samensmelting vol muziek en dans.

Er werd van geen enkel muziekinstrument gebruikt gemaakt, alleen “Louie de loopmachine” als “derde lid” van het gezelschap, waarmee de beatboxgeluiden van Andy en de zang van Janice telkens werden herhaald zodat er vanzelf een melodielijn ontstond die hen begeleidde op hun zang- en dansactiviteiten!

Andy en Janice lieten zo zien hoe makkelijk muziek gemaakt kan worden met alleen gebruik van hun eigen stemgeluid en creativiteit! De derde klassen én de collega’s die hen begeleidden beleefden zo een unieke voorstelling en zijn op deze manier enthousiast gemaakt voor de meest uiteenlopende muziek-en dansstijlen..