Landstede Groep

6 maanden school gemist door corona en tóch geslaagd!

29-06-2021

Abderrahmane Yasbah van het Morgen College flikte het. In november 2020 werd hij geveld door corona en kwam door ernstige complicaties 3 weken in het Wilhemina KinderZiekenhuis te liggen. Ondanks zijn lange en heftige hersteltijd van een halfjaar wist de 16-jarige Abderrahmane al zijn toetsen, opdrachten en examens in slechts 2,5 week te maken. En met succes!

"Ik ben er gewoon voor gegaan"

Als blijkt dat het eerste tijdvak van de examens vanwege tijd tekort gewoonweg niet haalbaar is, zetten Abderrahmane, het Morgen College en de familie van Abderrahmane alles op alles om Abderrahmane toch examen te kunnen laten doen. Het Morgen College zet het flexibele examen in die scholen dat jaar zelf mogen inplannen. Abderrahmane zegt zelf: “Ik wilde het proberen en ben er gewoon voor gegaan.”

Wat een prestatie!

Mentor Lars de Weerd spreekt vol lof over Abderrahmane zijn inzet en kracht. “Omdat de complicaties en de bijhorende revalidatie nog zo onbekend waren, zijn wij als school continu in gesprek gebleven met de familie. In de tijd dat Abderrahmane weer een beetje meer energie kreeg om te leren hadden we steeds contact met Abderrahmane zijn zus en broer om te zorgen dat we hem niet zouden overvragen.” Dat Abderrahmane ontzettend veel inzet heeft getoond, blijkt wel uit het feit dat hij in 2,5 week tijd wist te leren voor al zijn toetsen en examens. Abderrahmane is in één keer geslaagd voor alle tijdvakken. Leerlingen mochten dit jaar vanwege corona een vak wegstrepen van het examen, maar dat was niet eens nodig!   

Het Morgen College en vooral familie oneindig dankbaar

6 maanden van examens, toetsen en opdrachten proppen in 2,5 week had nogal wat voeten in de aarde. Verschillende docenten van het Morgen College hebben eigen tijd vrijgemaakt om Abderrahmane examentraining te geven. Dat waarderen Abderrahmane en zijn familie enorm. Ook de familie zelf heeft Abderrahmane geholpen waar zij kon. Zo onder andere neef Ayman die ook examen heeft gedaan op het Morgen College. Abderrahmane geeft aan dat hij nu nog meer beseft hoe belangrijk zijn familie voor hem is. Na de zomervakantie start Abderrahmane op Landstede MBO niveau 4 opleiding Maatschappelijke Zorg. Hij wil jongeren gaan begeleiden die zich in een moeilijke situatie bevinden. Abderrahmane wil hierin graag zijn eigen ervaringen gebruiken.

Abderrahmane moet nog een goede dag voor een feestje uitkiezen, maar het halen van zijn diploma gaat zeker gevierd worden!

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde