Landstede Groep

Plusvarianten

Naast de gewone lessen, kun je in de onderbouw kiezen uit een van de volgende plusvarianten:

Techniekclass
Doe je mee aan de techniekclass dan krijg je 2 lesuren techniek extra in de week.
Tijdens deze techniekuren dagen we je uit met grotere en ingewikkelde opdrachten waar je met veel eigen inbreng helemaal los kan gaan.
Waar moet je aan denken:
• Motoriseer je eigen skelter
• Ontwerp en maak je eigen kast
• Las je eigen barbecue
• Programmeer en gebruik de lasersnijder voor diverse opdrachten
• Jouw eigen idee?!

De techniekclass wordt gegeven in de praktijkvleugel van locatie De Sypel.

Sportclass
Doe je mee aan de sportclass dan krijg je 2 lesuren sport extra in de week. Tijdens deze lessen werken we met maandthema’s. We werken gemiddeld 4 weken aan hetzelfde thema. Hierdoor maak je optimaal kennis met iedere sportactiviteit. Voorbeelden van activiteiten die we afgelopen jaren hebben aangeboden zijn: waterskiën, spinning, schaatsen, squash, basketbal, volleybal, voetbal, hockey. We proberen maandthema’s passend af te sluiten, zoals het thema voetbal met een bezoek aan een wedstrijd van PEC Zwolle. Ook bezoeken we wedstrijden van Landstede Basketbal.

De lessen van de sportclass vinden plaats in sporthal De Sypel. Sommige maandthema’s worden op locatie aangeboden.

Leerlingen uit de sportclass hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan interscolaire sporttoernooien in Harderwijk en omgeving. Hierbij kun je denken aan voetbaltoernooien en hardloopwedstrijden. De sportclassleerlingen sluiten aan bij de schaatsactiviteiten van leerjaar één en twee. In leerjaar twee hebben ze de mogelijkheid om aan te sluiten bij de jaarlijkse skidag van klas 3. Eind leerjaar 2 sluiten sportclassleerlingen de sportclass af met waterskiën en daarmee stopt de sportclass.

Vanaf leerjaar 3 kunnen de sportieve leerlingen van niveau basis en kader doorstromen naar SDU. Sport, dienstverlening en uniformberoepen. De leerlingen van de theoretische leerweg hebben de mogelijkheid om LO2 te kiezen, LO als examenvak.

Kosten:
Voor deelname aan de techniekclass of sportclass vragen we een verplichte bijdrage van 175 euro per leerling.
Voor de sportclass moet er een voorgeschreven sportclasstenue besteld worden. Kosten hiervoor bedragen ongeveer 25 euro.

Voor meer informatie over de plusvarianten kun je contact opnemen met Claire Smit, 088-850 7370 of csmit@morgencollege.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088-850 7370
Ons e-mailadres: info@morgencollege.nl